inicijativa mladeži hdz-a

Stričak ponosan što jedini u Hrvatskoj imamo Registar volontera

Objavljeno: 05.12.2018. 19:06

Zadnja izmjena: 05.12.2018. 19:13

Već smo objavili kako je u Županijskoj palači obilježen Međunarodni dan volontera i predstavljen Registar volontera, a kako stoji u HDZ-ovom priopćenju, registar je objavljen na inicijativu Mladeži HDZ-a, koju je još u travnju predstavio njezin član, Alen Trglačnik. 

Trglačnik je zadovoljan što je u relativno kratkom vremenu inicijativa izrasla u Registar volontera, dok je već početkom travnja ona i službeno pokrenuta na sjednici Županijske skupštine. Poziva sve da se aktiviraju u bilo kojem području volontiranja i da budu dio tog registra. Veliku potporu realizaciji ovog projekta dala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo i članica Županijskog odbora HDZ-a Lovorka Horvat, koja i sama ima bogato iskustvo u volontiranju.

– Obzirom da sam i sama volontirala u dalekoj Africi, točnije Ruandi, bila sam oduševljena inicijativom te sam odmah prionula poslu i tražila model po kojem bi se mogao ustrojiti Registar volontera. Na tragu toga otkrila sam da je najbliži našoj ideji i ujedno i najprihvatljiviji irski model registra koji je i bio predložen od strane mladeži HDZ-a te smo isti u suradnji sa Crvenim križem Varaždinske županije i preveli i tako je sve počelo – pojasnila je Horvat.

Horvat objašnjava kako je cilj da Varaždinska županija postane regionalni centar volontera odnosno da se tek ustrojeni Registar poveže i s drugim zemljama što bi omogućilo razmjenu iskustva i ojačalo međunarodnu suradnju. 

Zadovoljan što je ova inicijativa izašla iz redova Mladeži HDZ-a je i saborski zastupnik Anđelko Stričak, koji je kazao kako je ovo dokaz da mladi imaju puno toga za reći i pokazati, samo im treba dati šansu, a izrazio je i ponos što prvi u Hrvatskoj imamo takvu bazu podataka. 

 

Komentari