istup damira habijana

HDZ proziva gradsku vlast zbog problema Kućanske rampe

Objavljeno: 05.11.2023. 10:05

Zadnja izmjena: 05.11.2023. 10:20

Foto: Arhiva

Već mnogo godina Varaždinci čekaju na rješavanje problema kućanske rampe. Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković nedavno je rekao kako grad završava javnu nabavu za projekt vrijedan 500 tisuća eura, za kojeg se očekuje da će biti gotov do jeseni sljedeće godine, a odnosi se na konačno rješenje upravo tog problema. 

Marković je istaknuo kako je suradnja s resornim Ministarstvom dobra te da očekuju kako će podržati projekt podvožnjaka Supilova-Visertova. Dodao je i kako nakon što se do jeseni sljedeće godine završi taj projekt, ishodit će se paralelno građevinska dozvola i potom će se sa zamolbom za financiranje obratiti Ministarstvu. Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan je, međutim, komentirao trenutno stanje s rješavanjem problema kućanske rampe na nedavnoj presici ovako:

- Svi znamo i problem kućanske rampe o kojem se, kao i o balama, govori jako dugo. Postojalo je jedno rješenje, ali to je poništeno i krenulo se u nešto novo i koliko znam, nije se ništa poduzelo, unatoč tome što je ministar Oleg Butković još lani rekao da Vlada RH i resorno ministarstvo apsolutno stoje na raspolaganju što se tiče financiranja projekta. Međutim, na potezu je Grad Varaždin koji, nažalost, očito nije sposoban niti to napraviti – rekao je predsjednik varaždinskog HDZ-a.  

Komentari