vrijedno preko 500 tisuća

Hitna služba dobila novo vozilo koje će se koristiti za intervencije na području Ludrega

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.12.2021. 14:19

Zadnja izmjena: 17.12.2021. 14:19

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije raspolaže novim vozilom koje će koristiti za intervencije na području ludbreške ispostave.

Vrijednost novog vozila je 537.500 kuna, a financirano je iz proračuna Varaždinske županije, iz decentraliziranih sredstava. Opremljeno je sa svom najsuvremenijom opremom, a ima i nadstandard u vidu autopulsa.

- Ovime podižemo zdravstveni standard i pokazujemo da vodimo brigu o svakom našem građaninu te osiguravamo kontinuitet skrbi o zdravlju stanovnika. Također, nabavom novog vozila dodatno se povećava sigurnost pacijenata. I sljedećih godina ćemo ulagati u opremanje svih naših zdravstvenih ustanova – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Sada Zavod za hitnu medicinu raspolaže s devet vozila za hitnu intervenciju, koja su prosječne starosti ispod godinu dana jer su četiri nabavljena prošle godine, a jedno ove godine. Tri su u Varaždinu i po dva u Novom Marofu, Ludbregu i Ivancu.

- Zavod za hitnu medicinu napravi na području Županije godišnje oko 230.000 kilometara. Godišnje imamo 9.700 intervencija na terenu, te 8.869 intervencija u ambulantama – izvijestio je ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec.

Komentari