sazvana presica

eTV uživo - HNK će se upravo očitovati o sumnjama u nezakonitosti?

Objavljeno: 05.10.2021. 10:18

Zadnja izmjena: 05.10.2021. 10:36

Foto: Luka Šalamun

HNK Varaždin danas održava konferenciju za medije, a kako navode iz kazališta, tema konferencije je "obraćanje javnosti". Ne zna se, stoga, tko će se obratiti javnosti ni koja je središnja tema, a pretpostavlja se da će biti riječi o nedavnim prozivkama.

Podsjetimo, Budimo grad je nedavno naveo kako je unutarnja revizija Grada Varaždina iz 2019. godine izrazila sumnje u zakonitost poslovanja uprave HNK Varaždin, o čemu se na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća očitovao gradonačelnik Neven Bosilj otkrivši kako mu se pismom obratio cjelokupni glumački ansambl te je on u kazalište ponovno poslao reviziju čiji nalazi još nisu stigli. Na ovu se temu tada također osvrnuo i bivši zaposlenik kazališta, popularni glumac Jan Kerekeš koji kaže kako je on upravo zbog nepravilnosti prekinuo radni odnos s HNK Varaždin.

Nakon toga se medijima oglasila skupina potpisana kao "Glumci HNK u Varaždinu" izrazivši želju da progovore javno na sjednici Vijeća. Budimo grad je pak najavio kako će nalaz revizije HNK iz 2019. godine dostaviti DORH-u na daljnje postupanje jer, kako su naveli, "Bosilj nema političke volje u HNK Varaždin pozvati DORH". Uskoro se očekuje presica uživo.

Komentari