HNS je u priopćenju medijima izrazio spremnost prihvatiti predloženi Proračun Grada za 2018. godinu, ali je predložio i amandmane o čijem će prihvaćanju ovisiti hoće li HNS glasati za proračun ili ostati suzdržan.

HNS smatra da proračun zadržava programski smjer koji je bio zacrtan i nastavlja ranije započete projekte. Ipak, smatra da prijedlog proračuna ima i važne nedostatke, te predlažu sljedeće izmjene:

  • Povećanje od 2 milijuna kuna za otkup nekretnina kojim bi se otkupilo zemljište za šetnicu pokraj 5. Osnovne škole, Također, navedenim sredstvima je obuhvaćen otkup zemljišta u Črncu Biškupečkom s namjerom izgradnje ceste, koja bi ujedno služila i protiv poplava, a bila bi realizirana u suradnji s Hrvatskim vodama.
  • Da se u idućoj godini osiguraju sredstva u iznosu od 125 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije kojom bi se prijavio projekt energetske obnove bivšeg Centra Tomislav Špoljar na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj. Na otvorenom natječaju - objašnjava HNS - moguće je ostvariti bespovratna sredstva i do 85%.
  • Da se za iduću godinu osiguraju novčana sredstva za isplatu dara za svu djecu mlađu od 17 godina i koja navršavaju 17 godina u 2018.-oj, bez uvođenja najavljenog socijalnog cenzusa.

Komentari

15.12.2017. 13:27h Zadnja izmjena: 15.12.2017. 13:27