slučaj aglomeracije....

HNS tvrdi: ''Kada je Bunić shvatio da Habuš i Vlašić nisu imali ''prste u pekmezu'', pokušao je povući prijavu o sukobu interesa

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.08.2018. 12:56

Zadnja izmjena: 02.08.2018. 12:56

Foto: Arhiva

Varaždinski HNS regirao je priopćenjem vezano uz konferenciju za medije direktora Varkoma Željka Bunića i zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara o privremenoj obustavi radova na dvije trase Aglomeracije Varaždin.

Podsjetimo, aglomeracija se obustavlja na 90 dana i njome će se baviti MUP, DORH i kontrolne službe za potrebe Europske unije zbog sumnje da je tvrtka u procesu javne nabave bila u sukobu interesa zbog potpisanih pisama namjere s Aquatehnikom.

Nakon što je i objavljeni službeni dopis bivšeg gradonačelnik Gorana Habuša Hrvatskim vodama u kojem piše kako je Varkom kao investitor u sukobu interesa, HNS u priopćenju tvrdi kako je povod dopisa bilo pitanje tadašnjeg vijećnika i predsjednika Nadzornog odbora Aquatehnike kojeg je zanimalo zašto se Aquatehnika ne može javljati na natječaje, te HNS tvrdi kako je sve što stoji u Habuševom dopisu - istinito. Podsjetimo, na medijskoj konferenciji  dogradonačelnik Avar ustvrdio je pak kako je informacija su iste osobe u Varkomu pripremale dokumentaciju za natječaje, potom pregledavale pristigle ponude, ali i pisali prijave na natječaje za Aquatehniku - totalna neistina.

Nadalje, kako su napisali u priopćenju,  jedini razlog obustave bila je Bunićeva prijava o sukobu interesa, a kada je, kako tvrdi HNS, Bunić shvatio da niti Habuš niti Vlašić ( bivši direktor Varkoma) nisu imali ''prste u pekmezu'', htio je odustati od prijave, ali su tada, tvrdi HNS, već institucije počele raditi po prvotnoj prijavi. 

- Prebacivanje odgovornosti na Habuša samo je pokušaj traženja alibija za loše
poslovne poteze koji se poduzimaju od strane Uprave Varkoma i štete koje se nanose dosad uspješnoj i stabilnoj firmi - navode iz HNS-a i dodaju kako je napad na bivšu gradsku vlast samo taktika kako bi sadašnja vlast prekrila svoju nesposobnost. 

 

 

 

Komentari