dodatna sredstva za dogradnju škola

HNS uložio amandaman na prijedlog proračuna Varaždinske županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.12.2017. 10:48

Zadnja izmjena: 02.12.2017. 10:50

Foto: Arhiva

Županijski HNS oglasio se danas priopćenjem za medije u kojem ističu kako je njihov Klub vijećnika podnio amandman na proračun Varaždinske županije.

Traže da se osiguraju dodatna sredstva za dogradnju osnovnih škola Sveti Ilija, Ivanec i Martijanec, kako bi se osigurala jednosmjenska nastava. Predlažu pritom da se za 10 milijuna kuna poveća ulaganje u građevinske objekte, odnosno da se za 30 milijuna kuna poveća planirani iznos iz vanjskih izvora, na ukupno 75,8 milijuna kuna.

- U amandmanu također stoji i prijedlog da se planirani iznos za pokriće manjka (preneseni) sa 1.25 milijuna kuna poveća za 20 milijuna kuna, što bi u konačnici iznosilo 21.2 milijuna kuna – kažu HNS-ovci.

- HNS-u su građani uvijek bili na prvom mjestu, a obrazovanje nam je na vrhu ljestvice prioriteta. Upravo zato je potpredsjednik Vlade Predrag Štromar Varaždinskoj županiji osigurao povećanje proračuna za više desetaka milijuna kuna. HNS je stava da građani Varaždinske županije ne smiju biti taoci politikanstva i nečijih osobnih interesa. Stoga vjerujemo da će župan Radimir Čačić i županijska skupština prihvatiti naše amandmane kako bi se povećanje sredstava u proračunu iskoristilo na najbolji mogući način – ulaganjem u obrazovanje – zaključuju svoje priopćenje.
 

Komentari