gradski prijevoz

Hoće li električni romobili zamijeniti gradske buseke?

Na godišnjoj razini, prema riječima direktora Čistoće, gradskim busekima prevozi se oko 70 tisuća korisnika, što je jako malo, a uz savjetovanje s građanima u tijeku je izrada i novog voznog reda buseka koji će vrijediti od početka iduće godine...
Objavljeno: 22.10.2022. 09:13

Zadnja izmjena: 22.10.2022. 09:13

Direktor gradske tvrtke Čistoća Zoran Svetec kaže kako gradski buseki akumuliraju velike troškove za Grad Varaždin, a malo se koriste, zbog čega je njihova budućnost - upitna.

Na godišnjoj razini, kaže, prevozi se oko 70 tisuća korisnika, što je jako malo, a uz savjetovanje s građanima u tijeku je izrada i novog voznog reda buseka koji će vrijediti od početka iduće godine.

- Grad nam mjesečno daje  148,3 tisuće kuna za buseke, što nam nije dovoljno, a to je opterećenje od 2 milijuna kuna godišnje za Grad. Trebamo modernizirati buseke, razgovaramo o uvođenju električnih buseva, no tu nam treba velika podrška od ministarstva, Fonda ili EU sredstava da to platimo. Varaždinci se nikad nisu previše vozili. Karta košta 4 kune, skoro kao jedan sat parkinga, no građani su navikli na slobodu koju im donosi automobil, a koriste i bicikle i e-romobile jer je Varaždin ravan grad.

 

Komentari