PIJANČEVANJA I BUKA

Hoće li se zatvoriti prolaz između Coninga i Prve gimnazije Varaždin? Evo detalja

Kako je vijećnica Cupar navela, u posljednje se vrijeme na tom prostoru učestalo remeti javni red i mir, okupljaju se mladi, posebice nakon ponoći...
Objavljeno: 08.09.2021. 08:50

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 10:56

Na prošloj je sjednici Gradskog vijeća vijećnica Silvija Cupar postavila pitanje koje se odnosi na zatvaranje prolaza između Prve gimnazije Varaždin i zgrade Coninga.

Kako je vijećnica Cupar navela, u posljednje se vrijeme na tom prostoru učestalo remeti javni red i mir, okupljaju se mladi, posebice nakon ponoći te ju zanima namjerava li gradska vlast zatvoriti taj prolaz kako bi stanari tog dijela grada mogli "nesmetano živjeti, a posebno spavati".

U pisanom odgovoru koji je stigao iz Grada Varaždina stoji kako se radi o prostoru koji se nalazi unutar prostronih međa zaštićene Kulturno-povijesne cjeline grada Varaždina, kao i u obuhvatu Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina. 

- Ova pješačka komunikacija kroz unutrašnjost bloka značajna je u povezivanju centra grada s javnim i društvenim sadržajima istočno od bloka 19. Zatvaranje prolaza nije moguće bez izmjene Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre, za što do sada nije bilo inicijativa, a za rješavanje problema remećenja javnog reda i mira postoje druge metode - piše u odgovoru.

Komentari