današnja emisija

eTV - Horvatić otkrio koja tri grada dobivaju teren s umjetnom travom, evo svih detalja

Posljednjih godina je u županijsku nogometnu infrastrukturu ukupno uloženo oko 10 milijuna kuna, a Hrvatski nogometni savez, gdje je Horvatić na čelu Nacionalne komisije, provodi projekt 105 nogometnih igrališta s umjetnom travom, u sklopu čega je nedavno umjetna trava postavljena na stadionu NK Varaždina...
Objavljeno: 05.04.2022. 12:53

Zadnja izmjena: 27.08.2022. 21:16

Jučer je održan sastanak predstavnika Županijskog nogometnog saveza, Varaždinske županije te načelnika i gradonačelnika povodom raspisivanja novog vala investicija u nogometnu infrastrukturu za razdoblje od 2022. do 2026. godine.

Na tu se temu u današnjem eTV Studiju osvrnuo i predsjednik ŽNS-a Nenad Horvatić dodavši kako se po prvi puta u ovakva ulaganja u tom razdoblju uključila i Varaždinska županija s 200.000 kuna. ŽNS kao najmasovnija sportska udruga u županiji ulaže 300.000 kuna, dok se očekuje da će općine i gradovi sudjelovati s još 500.000 kuna. Što se tiče sufinanciranja projekata, ŽNS će u tome po pojedinom klubu sudjelovati s maksimalno 50.000 kuna.

- Zamjena kućica ili golova je nekih 50.000 kuna, da je navodnjavanje oko 100.000 kuna, da je solidna obnova svlačionica oko 100.000 kuna, dakle 50.000 je relativno dovoljno za te projekte. Klub mora imati potpisanu izjavu da općina garantira da će klub namaknuti sredstva. Hoće li klub dobiti novac od općine ili sponzora, ili će ih nabaviti negdje drugdje, manje je važno. Mi tražimo izjavu općine koja je vlasnik tog objekta da će ona podmiriti ako klub neće moći. Ono što je bitno, nema novaca unaprijed, nego kada je projekt gotov i kada izađe van komisija, kada postoje računi, tada se isplaćuje novac iz ŽNS-a na račun kluba.

'Umjetni tereni u Novom Marofu, Ivancu i Ludbregu'

Posljednjih godina je u županijsku nogometnu infrastrukturu ukupno uloženo oko 10 milijuna kuna, a Hrvatski nogometni savez, gdje je Horvatić na čelu Nacionalne komisije, provodi projekt 105 nogometnih igrališta s umjetnom travom, u sklopu čega je nedavno umjetna trava postavljena na stadionu NK Varaždina.

- Ove godine ide umjetni teren u Novom Marofu, pripremni radovi su gotovi i dobit ćemo ove godine i drugi teren kao u Varaždinskoj županiji. Još planiramo imati teren s umjetnom travom i u Ivancu i u Ludbregu tako da bi svih pet većih gradova dobilo terene. Naravno, loptica je na jedinicama lokalne samouprave koje moraju osigurati pripremne radove. Mogu reći da je cijena umjetne trave između 35 i 40 eura po kvadratu, ako je teren 7 tisuća kvadrata, to je oko 280 tisuća eura donacije HNS-a. Grad Marof je izdvojio milijun kuna u pripremne radove. 

'U elitnoj ligi će igrati samo najbolji'

Jedna od najvećih novosti je da više neće biti međužupanijske nogometne lige Čakovec-Varaždin, umjesto čega se uvodi Elite liga.

- Za sada ju zovemo elitna liga, ali ona će biti Prva županijska liga, međutim, u njoj će igrati najbolji klubovi koji to zaslužuju svojim plasmanom, ali i koji imaju i uvjete i sve ono što je potrebno. Klubovi koji igraju sada Prvu županijsku ligu, mislim da će prva četiri otići u elitnu i klubovi koji igraju sada Međužupanijsku ligu, oni će tvoriti tu jednu Prvu županijsku ligu koji će biti stvarno ono najbolje što imamo i od klubova, ali i ono najbolje što imamo od infrastrukture i iz njih ćemo crpiti klubove koji bi danas sutra mogli ići prema naprijed.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao predsjednik Županijskoj nogometnog saveza Nenad Horvatić pogledajte ovdje:

 

Komentari