Hranić s delegacijom Odbora regija EU na Kongresu Europske pučke stranke u Madridu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 20.10.2015. 16:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Općina Vidovec

Krajem listopada u Madridu u Španjolskoj, održava se dvodnevni Kongres Europske pučke stranke na kojem će prisustvovati izabrani predstavnici europskih institucija, među kojima je vidovečki načelnik Bruno Hranić...
 
Odbor regija kao savjetodavno tijelo  EU koje predstavlja europske regionalne i lokalne vlasti tom će prilikom poslati 10 svojih predstavnika iz redova Europskih pučana koji će tokom dvodnevnog kongresa imati pravo glasanja u ime Odbora regija EU.  

Uz predsjednika Odbora regija Marku Markule odabrano je i 9 članova koji su se istaknuli svojim dosadašnjim radom. U delegaciju Odbora regija koja će sudjelovati na Kongresu Europske pučke stranke u Madridu odabrani su Marek Woźniak (Poljska ), Alin-Adrian Nica (Rumunjska), Arnoldas Abramavičius (Litva), Eleni Loukaidou (Cipar), Jacques Blanc ( Francuska), Mauro D'Attis ( Italija), Michel Lebrun (Belgija), Roman Línek (Češka), i Bruno Hranić (Hrvatska).
 
Bruno Hranić načelnik je Općine Vidovec koji se isticao svojim predanim radom u Odboru regija. Hranić je bio prvi koji je govorio hrvatskim jezikom nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju tokom rasprave o stanju u Ukrajini.

Bio je potpredsjednik Povjerenstva za okoliš, klimatske promjene i energiju te predsjedao sjednicama Povjerenstva, aktivno sudjelovao u raspravama na plenarnim zasjedanjima,  a od ove godine postao je koordinator Europske pučke stranke za ENVE povjerenstvo u Odboru Regija.
 
Tijekom Kongresa u Madridu, izabrani članovi imat će pravo glasanja na oba plenarna zasjedanja koja će se odvijati 21. i 22. listopada 2015., te će imati priliku sudjelovati u raspravama na temu „ Više novaca za ulaganja-više prilika za europske građane“ i „Populizam“.

Komentari