sastanak na televiziji

HRT se na jesen vraća u Varaždin! HDZ i Čačić ponovno jedinstvenog stava...

Objavljeno: 04.05.2018. 13:12

Zadnja izmjena: 04.05.2018. 13:22

HRT se vraća u Varaždin! Dogovoreno je to danas na sastanku s ravnateljem HRT-a Kazimirom Bačićem, koji su održali saborski zastupnik Anđelko Stričak, župan Radimir Čačić i predsjednik Županijske skupštine Alen Runac.

Varaždinska županija osigurala je prostor od 200 kvadratnih metara, kako bi do realizacije ove inicijative moglo doći, a danas su, ističu iz Županije – razriješeni svi ostali tehnički i organizacijski problemi, te je definirana dinamika aktivnosti. Novi HRT-ov studio u Varaždinu s proizvodnjom programa u Varaždinu trebao bi krenuti na jesen. Prema nekim neslužbenim informacijama, to ne znači da će se Regionalni studio HRT-a u Čakovcu ukinuti, nego će se vjerojatno novinari iz Varaždina, koji sada rade u Čakovcu - preseliti u varaždinski studio.

Nekadašnja točka prijepora

Podsjetimo, odlazak HRT-a iz Varaždina bio je velikom točkom prijepora između nekadašnjeg vođe oporbe Anđelka Stričaka i župana Predraga Štromara. Naime, 2014. godine uprava HRT-a donijela je novu sistematizaciju, prema kojoj je Regionalni studio HRT-a Sjeverozapad preseljen u Čakovec, dok je HDZ predlagao da se sa županijske razine HRT-u uputi preporuka, da studio ostane u Varaždinu. Preporuka je naposlijetku izglasana u Županijskoj skupštini, a spekuliralo se da je stav Štromara zapravo bio samo dio dogovora između varaždinskog i međimurskog HNS-a.

- Bilo je političkih podmetanja kako nije dobro da se HRT Centar seli u Čakovec i ne ostaje u Varaždinu, no unazad nekoliko tjedana vidljiva je promjena kvalitete programa na bolje zbog boljih uvjeta rada – rekao je tada Štromar na otvorenju čakovečkog studija. HDZ je, naprotiv, i oko ovog pitanja evidentno suglasan s Reformistima, odnosno sa svojim koalicijskim partnerima u Varaždinskoj županiji, baš kao i donedavno vezano uz kupnju Šaulovca. U međuvremenu, HRT se se nakon preseljenja u Čakovec, u korist države odrekao zgrade izgrađene u Varaždinu koju je trebalo još samo opremiti.

 

Komentari