evo detalja

Raspisan natječaj i za rotor u Hrašćici: 'Uz rješenje bala, lijepi dar uz Dan Grada'

Procijenjena vrijednost nabave je 1.060.000 eura bez PDV-a, a planirano trajanje radova je 5 mjeseci...
Objavljeno: 05.12.2023. 18:43

Zadnja izmjena: 05.12.2023. 18:43

Foto: Hrvatske ceste/Arhiva

Hrvatske ceste raspisale su natječaj za Rekonstrukciju raskrižja državne ceste oznake DC2 s Optujskom ulicom u Varaždinu, projekt pod nazivom rotor Hrašćica.

Procijenjena vrijednost nabave je 1.060.000 eura bez PDV-a, a planirano trajanje radova je 5 mjeseci. Nakon rotora u Gojancu i ovog u Hrasčici podići će se razina sigurnosti za sve sudionike prometa te poboljšati protočnosti na najfrekventnijim ulazima u grad Varaždin, istaknuo je član uprave Hrvatskih cesta zadužen za financije Alen Leverić

- Kao što je i istaknuto prije nekoliko mjeseci na području Varaždinske županije imamo investicijski ciklus u cestogranji veći od 100 milijuna eura, a sve s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Ovu godinu završavamo sa objavom javnog natječaja za rotor u Hraščici te smo intenzivirali aktivnosti i na izradi projektne dokumentacije za istočnu zaobilaznicu, za koju očekujem da u roku od 17 mjeseci krenemo u izgradnju - rekao je, dodajući kako je riječ "o lijepom poklonu za Dan Grada, uz rješenje bala".

Predmetnom rekonstrukcijom semaforiziranog raskrižja u kružno osigurava se sigurnije i udobnije odvijanje cestovnog, pješačkog i biciklističkog prometa. Ovim glavnim projektom je predviđeno urediti horizontalne i vertikalne elemente raskrižja, kolničku konstrukciju, odvodnju oborinskih voda, te osigurati prostor za pješačko biciklistički promet neposredno uz projektirani kolnik odvojen zelenom površinom. 

Komentari