sastanak sa generalnim direktorom

Hrvatske vode izdvojit će 2,25 milijuna kuna za zaštitu od poplava u našoj županiji - evo gdje su predviđeni radovi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.10.2018. 11:47

Zadnja izmjena: 01.10.2018. 11:47

Saborski zastupnici HDZ-a iz Varaždinske županije, Josip Križanić i Anđelko Stričak, održali su sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem na kojem su potvrđena sredstva za hitne intervencije na zaštiti od poplava.

Hrvatske vode izdvojit će 2,25 milijuna kuna za hitne intervencije u području zaštite od štetnog djelovanja voda na području Varaždinske županije. Radit će se na 16 lokacija na rijeci Bednji (Sigetec, Ivanec, Margečan, Bednja, Trakošćan, Cvetlin), rijeci Plitvici (Hrastovljan, Trnovec) te potocima Vrbno, Kamenica (Lepoglava, Bedenec), Bistrica (Ivanec), Križovljan (Martijanec) i Zajza (Cestica) te kanalima Tužno i Vinica. Pojedinačni su iznosi od 60 do 300 tisuća kuna, a aktivnosti obuhvaćaju sanaciju odrona i druge radove.

- Dogovorili smo projekte za prošlu i za ovu godinu, a ovo je bio svojevrsni rebalans u kojem smo izrazili potrebu za tim sredstvima kako bi se završili projekti prvenstveno redovitog održavanja potoka i kanala prije nadolazeće zime i povećanja količine oborina - pojasnio je Križanić, potpredsjednik Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, resornog odbora za vode, kroz koji vodi brigu o projektima koji se tiču sustava vodoopskrbe i odvodnje. Križanić je dodao i da je bilo riječi o projektima i investicijama za slijedeću godinu čime će se nastaviti značajna ulaganja Hrvatskih voda na području Varaždinske županije.

Na sastanku kod generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića razgovaralo se i o projektu aglomeracije u Varaždinskoj županiji.

- Svi su upoznati da je došlo do manjih tehničkih ili formalno-pravnih poteškoća oko provedbe projekta Aglomeracije Varaždin. Nadam se da će se to uskoro razriješiti i da će se projekt varaždinske Aglomeracije i potom preostalih šest aglomeracija na rijeci Bednji nastaviti - izjavio je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Komentari