DJEČJE GRADSKO VIJEĆE

Humanitarna akcija: Paket za tebe – dijete djetetu, Varaždin Petrinji

Objavljeno: 11.02.2021. 18:35

Zadnja izmjena: 11.02.2021. 20:39

Druga humanitarna akcija Dječjega gradskog vijeća Varaždina za djecu Banije „Paket za tebe – dijete djetetu, Varaždin Petrinji“ provedena je u prvoj polovici veljače.

U njoj je  prikupljeno gotovo 941 paket koji u petak, 12. veljače, pred Valentinovo u dva krcata kombija idu put Petrinje. U paketima veličine kutije cipela mali Varaždinci su poklanjali petrinjskim vršnjacima igračke, slatkiše, slikovnice ili knjige te druge sitnice koje razveseljuju djecu, osobito onu koja su u potresu ostala bez svojih igračaka.

Paketi idu na istu adresu kao i u prethodnoj akciji, OŠ „Mato Lovrak“ u Petrinji, a darovi će biti podijeljeni učenicima druge petrinjske OŠ čija je školska zgrada razrušena, a nastavu će pohađati u OŠ „M. Lovrak“.  U kutijama su se našla pisma podrške i pozivi na prijateljstvo i kontakt. Na poziv DGV-a u akciji je sudjelovalo svih sedam varaždinskih osnovnih škola, a pridružio se i Dječji vrtić „Dječji svijet“. Akcijom po školama koordinirale su voditeljice Dječjih foruma za prava djeteta, a u DJ „Dječji svijet“ ravnateljica s odgojiteljicama. Skupljanje paketa po školama i prijevoz do Petrinje preuzeo je ravnatelj Centra T. Špoljar, Marin Vučić.

Komentari