Humanitarnom aukcijom slika novomarofski Lionsi prikupili 18.200 kuna

Objavljeno: 23.11.2014. 13:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Lions klub Novi Marof

Lions Club Novi Marof organizirao je u petak, 21. studenoga humanitarnu aukciju slika pod nazivom "Pomozimo zajedno!".

Kako napominju iz novomarofskog Lions kluba, ovo je već četvrta aukcija slika u njihovoj organizaciji s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju lijekova koji nisu na listi HZZO-a članovima Udruge dijaliziranih i transplantiranih bubrežnih bolesnika Novi Marof. Ova udruga, koja u Novom Marofu djeluje od 2007. godine, broji 22 člana, od čega ih je sedmero s transplantiranim bubregom. Udruga se financira isključivo donacijama te će im stoga prihod od 18.200 kuna, koliko je prikupljeno prodajom djela na aukciji, svakako biti od velike pomoći.

Na aukciji u Breznici nove su vlasnike pronašle 23 slike koje su nastale na likovnoj koloniji održanoj u lipnju ove godine povodom Dana Grada Novog Marofa. Svoje su radove za aukciju darovali sljedeći autori: Branka Šegović, Dina Vejn, Dinko Kusić, Ivan Keretić, Ivica Nemec, Ivo Klopotan, Katarina Pajtlar, Ljubomir Radovančević, Marica Černi, Marijana Zlatar, Mira Milošević, Nedeljko Tintor, Silvija  Benković, Siniša Piperčić, Valentina Žugec, Valerija Jeličić, Vesna Gužvinec i Zvjezdana Bukovčan.

U glazbenom programu humanitarne aukcije okupljene je oduševila mlada novomarofska pjevačka nada Annie Vuković.

- Novomarofski Lionsi s osobitom poštovanjem zahvaljuju svim autorima koji su darovali djela, svim fizičkim i pravnim osobama koje su kupnjom djela podržale ovu humanitarnu akciju te svima koji su na bilo koji način pomogli u njenoj realizaciji - napominju iz Lions kluba Nova Marof.

Komentari