najava pokretanja realizacije

'HVALA ŠTROMARU' Čehok: 'Sljedeći tjedan natječaji za vrtiće i uvođenje u posao izvođača za Aglomeraciju'

Objavljeno: 04.10.2017. 20:31

Zadnja izmjena: 04.10.2017. 20:34

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Ivan Čehok u ekskluzivnoj izjavi za naš portal najavio je da bi se do kraja godine počelo realizirati nekoliko ključnih projekata o kojima se već duže vrijeme govorilo u javnosti.

Kao prvo, u energetsku obnovu kreću tri vrtića - za koja su već u lipnju bila odobrena sredstva. Radi se o vrtićima u Kozarčevoj, Dravskoj i Trakošćanskoj ulici, a vrijednost radova iznosi 2,8 milijuna kuna.

- Slobodno napišite da zahvaljujemo i Štromaru koji je pomogao u ubrzavanju potpisivanja ugovora. Idući tjedan idemo s natječajem za izvođače radova, 60% sredstava dolazi iz EU. Grad je sad aplicirao da se iz državnih sredstava dobije još 20%, tako da bismo mi sa svoje strane platili 20%. Onda bi se iz naših sredstava financirala i obnova vrtića u Gortanovoj, danas smo za njega objavili tender. - rekao nam je Čehok.

>> Za energetsku obnovu tri gradska vrtića odobreno 2,8 milijuna kuna, pročitajte za koja...

Kad se radi i ovom posljednjem vrtiću Grad bi dobio značajnu pomoć od tvrtke Knauf Insulation, koji bi donirali izolacijski materijal, dok bi grad platio za krovište i izvedbu radova.

Ide i Aglomeracija

U srijedu se s Ministarstvom zaštite okoliša potpisuje ugovor za Aglomeraciju, izvođači su odabrani još ranije, tako da bi se odmah krenulo s njihovim uvođenjem u posao.

- Oni bi mogli početi s radom sljedećih mjesec dana. Pritom treba shvatiti da to ne znači odmah kopanje, nego pripremu dokumentacije. Ali i taj bi dio posla počeo negdje u studenom. U posao ćemo uvesti i Aquatehniku. - objasnio je Čehok.

Do kraja godine bi se krenulo i s izgradnjom rotora u Optujskoj kod "Branke", kao i izgradnjom Tehnološkog parka II. Ujedno bi se krenulo i s projektiranjem podvožnjaka kojim bi se riješio problem Kućanske rampe. Ideja je stara već 3 desetljeća - a ako sve bude po planu, i ona bi se - prema Čehokovim riječima - u dogledno vrijeme mogla realizirati.

Komentari