posljednje informacije

I dalje smo bez novooboljelih od korona virusa, ali baš zato je važno - ovo...

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako i danas ukupne brojke ostale nepromijenjene, izvjestili su danas iz Varaždinske županije...
Objavljeno: 03.05.2020. 13:06

Zadnja izmjena: 03.05.2020. 13:11

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nemamo ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su tako i danas ukupne brojke ostale nepromijenjene, izvjestili su danas iz Varaždinske županije.

Sutra kreće druga faza popuštanja mjera te s radom ponovno počinju frizeri, kozmetičari i ostale uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt sa strankama,zbog čega je načelnik Stožer civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin izdao sljedeće upozorenje.

- Baš iz razloga što popuštaju mjere jako je važno da nastavimo s pridržavanjem protuepidemijskih mjera o držanju međusobnog razmaka i dezinficiranju, a preporuka je i da se u zatvorenim prostorima nose maske. Zanemarimo li te mjere, može se dogoditi da dođe do novog prodora virusa i većeg broja oboljelih, a to bio onda predstavljalo korak unazad u do sada vrlo uspješnoj borbi protiv zaraze - rekao je Vugrin.

Evo ostalih aktualnih informacija:

  • Oboljelo je ukupno 46 osoba, a ozdravilo njih 30. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje se nalazi 13 osoba, a u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu trenutno se liječe tri osobe s našeg područja.  Statistički se Varaždinskoj županiji pribrajaju još 4 osobe koje ovdje imaju samo prijavljeno mjesto prebivališta.
  • U protekla 24 sata testirano je 36 osoba, a time ukupno do sada 1445 osoba.
  • U Varaždinskoj županiji se u preventivnoj mjeri samoizolacije još uvijek nalazi preko 1800 osoba po čemu smo i dalje na visokom drugom mjestu u Republici Hrvatskoj.
  • Od strane PU varaždinske u protekla 24 sata zabilježeno je 1 kršenje te mjere, te 88 slučaja kretanja bez potrebne e-Propusnice.

Komentari