ravnatelji o aktualnoj temi

I dalje vrijedi pravilnik o ispričnicama - a možda uskoro bude nekih promjena

Objavljeno: 22.09.2016. 16:40

Zadnja izmjena: 22.09.2016. 17:39

Na danas održanoj sjednici ogranka Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja (UHSR) Varaždinske županije zauzet je i stav o trenutačno vrlo aktualnoj temi ispričnica.

- I dalje vrijedi Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera, prema kojemu je jasno određeno da su liječničke ispričnice i dalje potrebne. Iako je svakako jako bitna komunikacija s roditeljima, ovoga se pravilnika svi moramo držati, jer je, napokon, i lakši rad u sređenom sustavu. - izjavila je za naš portal prof. Zdravka Grđan, predsjednica ogranka USHR-a naše županije.

- Jučer je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS-a) formirana radna skupina koja će provesti javnu diskusiju o ovom pitanju. U njoj će moći sudjelovati stručne osobe, kao i sva zainteresirana javnost. Moguće su dopune i izmjene postojećeg pravilnika, ali dok se to ne dogodi - na snazi je ovaj sadašnji. - dodatno objašnjava profesorica Grđan.

Ona nam je ujedno otkrila da se prema statistikama MZOS-a u prošloj školskoj godini smanjio broj izostanaka u odnosu na godinu prije. No, s druge strane, liječnici su morali izdati 30% više ispričnica. Uzrok tome, po svemu sudeći, jest da se povećao broj kraćih izostanaka iz škola.

Komentari