potvđeni kandidati

I SLUŽBENO: Nikola Plavec i Vesna Dušak kandidati su HNS-a za zamjenike varaždinskog gradonačelnika

Objavljeno: 07.03.2017. 20:40

Zadnja izmjena: 07.03.2017. 20:40

Foto: Arhiva/Facebook

Predsjedništvo HNS-a Podružnice Varaždin donijelo je jednoglasnu odluku da će kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika biti HNS-ovi prof. dr. sc. Vesna Dušak i mr.sc Nikola Plavec dipl.ing., stoji u priopćenju HNS-a Varaždinske županije.

U priopćenju stoji kako je na prošloj sjednici predsjedništva HNS-a podružnice Varaždin donijeta odluka da će HNS podržati Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika.

Pritom je odlučeno i da će HNS izaći na lokalne izbore u Varaždinu sa svoja dva zamjenika, o čemu smo mi i pisali proteklih dana, a što je priopćenje HNS-a i službeno potvrdilo.

<<Profesorica s FOI-a i 'Donald Trump' najvjerojatniji su kandidati za Kišićeve zamjenike

-Ova kandidatura je za mene prije svega velika odgovornost prema građanima Varaždina, a želja mi je da svojim iskustvom doprinesem još boljem i snažnijem razvoju našeg Varaždina. Želja mi je i da Varaždincima vratim vjeru u politiku, ali i vjeru u nove mogućnosti i vjeru u bolje sutra  – izjavila je Vesna Dušak.

-Uvjeren sam u pobjedu naše koalicije, a prije svega sam uvjeren da ćemo novom snagom i novim idejama doprinijeti gospodarskom, ali i kulturnom i društvenom razvoju Varaždina. Ova kandidatura predstavlja za mene veliku prekretnicu i prije svega odgovornost, a vjerujem da će naš tim donijeti veliku pozitivnu prekretnicu najljepšem gradu na svijetu – Varaždinu, rekao je kandidat Nikola Plavec.

Ukratko o kandidatima

Prof. dr. sc. Vesna Dušak tijekom rada na Fakultetu organizacije i informatike sudjelovala je u radu znanstvenih i stručnih konferencija i skupova  i objavila znanstvene i stručne radove. Također, članica je strukovnih međunarodnih i domaćih udruga za simulacijsko modeliranje, Hrvatskog društva operacijskih istraživača, Društva menadžera kvalitete. Aktivno je angažirana na volonterskoj osnovi pri državnim instucijama vezano uz razvoj informatičke djelatnosti u RH. Sudjeluje također i u radu nestranačkih udruga: Hrvatske paneuropske unije, humanitarnog društva Lazarus za Hrvatsku i Društva prijatelja hospicija, stoji u priopćenju HNS-a.

Mr.sc Nikola Plavec dipl.ing. direktor je Centra kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., Varaždin. Završio je nekoliko komunikacijskih seminara u Hrvatskoj, Sloveniji, Izraelu, Nizozemskoj i Australiji, te je autor 13 znanstvenih i stručnih radova. Predsjednik je Regije sjever Saveza lions klubova, te je predsjednik Društa elektrotehničara sjeverozapadne Hrvatske.Uz ostalo, primio je medalju za sudjelovanje u akciji "Bljesak", medalja za sudjelovanje u akciji "Oluja", zaključuje HNS u svom priopćenju.

Komentari