Na pomolu obrat?

I Šuker zatražio stanku oko JPP-a u Varaždinskoj županiji: Preraspodjelom se to može riješiti

Objavljeno: 18.03.2016. 14:40

Zadnja izmjena: 18.03.2016. 14:49

Foto: Youtube/Screenshot

Ivan Šuker, baš kao i Radimir Čačić, danas je u Hrvatskom saboru ime Kluba HDZ-a zatražio stanku na temu obustave sufinanciranja najmanine za dvorane i škole u Varaždinskoj županiji izgrađene prema JPP-u, prenosi tportal.hr.

Prilikom rasprave je, pak, istaknuo, da će njegov Klub u suradnji s resornim ministrima pokušati iznaći mogućnost da se taj problem riješi, te podsjetio kako je cijeli projekt krenuo u trenutku kad je gospodarstvo raslo 4 – 5 posto.

>>Čačić u Saboru zbog JPP-a zatražio stanku: Krši se 8 sporazuma i šalje kriva poruka

Rasle su u tom trenutku i plaće, a godišnji prihod u proračunima lokalnih samoupravama rastao je od 11 do 16 posto, dok su prihodi državnog proračuna rasli na godišnjoj razini do 11 posto, pojasnio je Šuker.

- No došla je gospodarska kriza i cijela se priča "okrenula naopačke" – istaknuo je HDZ-ov saborski zastupnik, napomenuvši ipak kako se "određenim preraspodjelama među pozicijama to može riješiti s obzirom da to nije fiksna pozicija u proračunu".

- Bez obzira koja politička opcija je u kojoj jedinici lokalne samouprave na vlasti, ima nešto iznad toga, a to su naša djeca – zaključak je Šukera, prenosi tportal.hr.

Komentari