priopćenje

I županijski HNS osudio uništavanje zastave srpske zajednice

Objavljeno: 30.11.2021. 18:54

Zadnja izmjena: 30.11.2021. 18:54

Nepoznata je osoba u Varaždinu uništila zastavu srpske nacionalne manjine. Čin su javno osudili župan i gradonačelnik, a sada se o događaju očitovao i HNS Varaždinske županije.

- Osuđujemo svaki oblik netolerancije u društvu, a posebice ovaj prema srpskoj nacionalnoj manjini u Varaždinu. Apsolutno je neprihvatljivo maltretiranje građana Republike Hrvatske, rasističko ponašanje te vrijeđanje po nacionalnoj, vjerskoj ili kojoj drugoj osnovi, kao ni ostalih građana koji su za svoje mjesto rada i života odabrali Republiku Hrvatsku. Različitosti nas spajaju i obogaćuju - rekao je ispred HNS-a Marijan Škvarić, v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a.

Podsjetimo, uništena zastava nalazila se na zgradi Vijeća sprske nacionalne manjine u Varaždinu, zajedno sa zastavama Republike Hrvatske i Grada Varaždina, no jedina je ona bila uništena. Čin je prvo osudio župan, a nakon njega i gradonačelnik. O događaju se danas očitovala i policija dodavši kako intenzivno tragaju za počiniteljem te da su podnijeli kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari