još jedan pokušaj

IMA LI HABUŠ 13. GLAS? Započela sjednica Gradskog vijeća na kojoj se opet glasa o proračunu

Objavljeno: 15.02.2017. 09:19

Zadnja izmjena: 15.02.2017. 09:34

Foto: Viktor Hranić

Upravo je započela sjednica varaždinskog Gradskog vijeća koja ima samo jednu točku - izglasavanje proračuna, koji nije dobio potporu dovoljnog broja vijećnika na sjednici 29. prosinca.

Hitnost sazivanja sjednice obrazložio je gradonačelnik Goran Habuš - jer je danas posljednji dan za prijavu 3 gradska vrtića na projekt o energetskoj učinkovitosti. Od 20 prisutnih vijećnika većina je prihvatila sazivanje sjednice po hitnom postupku i za dalji nastavak sjednice. Time će se pokušati unatoč ranijoj odbijenici izglasati proračun grada Varaždina za 2017. godinu.

>> PAO PRORAČUN GRADA VARAŽDINA Unatoč SDP-ovim čestitkama Habušu nije bilo dovoljno glasova potpore

Podsjetimo, za proračun je u prosincu glasao 12 vijećnika i nedostajao je jedan glas da bi on bio prihvaćen. Grad je potom prihvatio privremeno financiranje, ali Habuš nije odustao od pokušaja izglasavanja proračuna.

Habijanova pružena ruka

Činilo se da bi stvari mogle ići u drugom smjeru kad je šef varaždinskog HDZ-a Damir Habijan pozvao Habuša na razgovor o proračunu. No, premda je bilo inicijalno pozitivnih signala s obje strane, dogovor se na kraju izjalovio i HDZ neće poduprijeti novi prijedlog proračuna.

- Projekti za vrtić, školu i rotor nisu provedivi ove godine. A kad se radi o javnoj nabavi po pitanju rekonstrukcije 4 igrališta - tu su neke radnje u najmanju ruku suspektne. - objasnio je Habijan za naš portal razloge neuspjeha postizanja sporazuma.

Proračun će biti izglasan samo ukoliko za njega glasa 13 vijećnika i danas ćemo vidjeti ima li Habuš neophodni 13. glas ili će Grad nastaviti s privremenim financiranjem - što ujedno znači da bi početkom travnja namjesto gradonačelnika dobili vladinog povjerenika.

>> eTV: Habijan pozvao aktualnu gradsku vlast da do ožujka ove godine zajedno pripreme proračun grada Varaždina

 

Komentari