presica sdp-a

Institut za javne financije dao im peticu za transparentnost: "Kod nas je sve savršeno čisto!"

Objavljeno: 05.07.2019. 14:57

Zadnja izmjena: 05.07.2019. 15:01

Županijska organizacija SDP-a danas je održala medijsku konferenciju povodom objave Instituta javnih financija koji je Gradu Ludbregu i Općini Petrijanec, između ostalih, dodijelio najveću ocijenu za transparentnost proračuna – peticu.

Predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora pohvalila je stranačke kolege Dubravka Bilića, gradonačelnika Ludbrega, te Željka Posavca, načelnika Petrijanca, te istaknula kako je objava Instituta dokaz da SDP u Varaždinskoj županiji radi bolje nego ranije. Međutim, kako smatra: „Nije najvažnije imati otvoreni proračun, važno je osigurati da taj proračun služi građanima na korist, da se troši namjenski i da građani na njega mogu imati utjecaja“.

Dubravko Bilić istaknuo je kako je transparentnost proračuna prije svega stvar čelnog čovjeka – želi li na taj način raditi: „U Ludbregu smo krenuli od trojke, a u nekoliko zadnjih godina dobivamo peticu“, kazao je Bilić, dok je Željko Posavec rekao kako je Petrijanec 2015. godine imao nulu, a 2017. godine dvojku. „Zamjenom vlasti imali smo puno neriješenih računa i nagomilanih dugova, a sada radimo brojne europske i nacionalne projekte i sve je savršeno čisto“, zaključio je Posavec.

Komentari