proračunska transparentnost

Institut za javne financije ocijenio financijsku transparentnost Grada Varaždina najvišom ocjenom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.06.2022. 10:25

Zadnja izmjena: 30.06.2022. 10:29

Institut za javne financije ocijenio je financijsku transparentnost Grada Varaždina najvišom ocjenom 5, priopćili su danas iz Grada Varaždina.

Već godinama Institut za javne financije sustavno analizira proračunsku transparentnost svih županija, gradova i općina Republike Hrvatske. Jučer je objavljen osvrt s rezultatima najnovijeg istraživanja provedenog u studenom-prosincu 2021. i veljači-travnju 2022.

Grad Varaždin se temeljem rezultata istraživanja našao u grupi gradova s najvišom ocjenom financijske transparentnosti. U istraživanju se proračunska transparentnost mjerila brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim mrežnim stranicama.

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih građani se mogu angažirati i, između ostalog, pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava. – ističe se u izvještaju koji se može u cijelosti vidjeti na službenim stranicama Instituta.

 

Komentari