nastavak

Centralni operacijski blok dobio građevinsku dozvolu, slijedi ovo

Novi objekt će biti bruto površine 12.000 kvadrata, a nalazit će se između zgrada Kirurgije, Neurologije, Ginekologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Sa svim tim zgradama, kao i s Internom bit će povezan toplim hodnicima...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.12.2021. 12:27

Zadnja izmjena: 16.12.2021. 12:31

Ishođena je građevinska dozvola za izgradnju Centralog operacijskog bloka u sklopu varaždinske bolnice te sada slijedi raspisivanje natječaja za izgradnju spomenute zgrade, izvijestio je danas ravnatelj Damir Poljak.

Inače, izgradnja Centralnog operacijskog bloka OB Varaždin je jedan od projekata u Razvojnom sporazumu Sjeverozapadne Hrvatske kojeg je jučer usvojila Vlada Republike Hrvatske na svojoj sjednici. To je dokument koji će omogućiti ulaganja vrijedna više od 15,2 milijarde kuna na području pet sjevernih županija, a projekti na području Varaždinske županije bit će sufinancirani s gotovo milijardu i pol kuna.

- Projekt je vrijedan gotovo 405 milijuna kuna. Pola tih sredstava ući će u građevinske radove, dok će se 200 milijuna kuna uložiti u kupnju nove moderne i kvalitetne opreme za naše liječnike koji će moći kvalitetno obavljati te pretrage - rekao je Poljak.

Gdje će biti smješten?

Novi objekt će biti bruto površine 12.000 kvadrata, a nalazit će se između zgrada Kirurgije, Neurologije, Ginekologije i Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Sa svim tim zgradama, kao i s Internom bit će povezan toplim hodnicima. On će sadržavati osam modernih operacijskih dvorana, a u njemu će biti smješteni i Jedinica intenzivnog liječenja, središnja sterilizacija, RTG odjel, Odjel za transfuzijsku medicinu te Medicinsko-biokemijski laboratorij.

Komentari