službeno potvrđeno

Isporuka lijekova obustavljena i Općoj bolnici Varaždin - evo očitovanja ravnatelja

Kao što je poznato, veledrogerije su s današnjim danom obustavile isporuku lijekova i medicinskog materijala većini zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin, dr. Nenad Kudelić, potvrdio je da je isodruka lijekova obustavljena i varaždinskoj bolnici....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.10.2020. 16:10

Zadnja izmjena: 20.10.2020. 16:22

Kao što je poznato, veledrogerije su s današnjim danom obustavile isporuku lijekova i medicinskog materijala većini zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Ravnatelj Opće bolnice Varaždin, dr. Nenad Kudelić, potvrdio je da je isporuka lijekova obustavljena i varaždinskoj bolnici.

Uslijed novonastale situacije, Kudelić ističe kako je svim odjelima naloženo racionalno korištenje lijekova i potroškog medicinskog materijala. Napominje, međutim, ako se ovakvo stanje hitno ne riješi - u pitanje dolazi funkcioniranje cjelokupnog zdravstvenog sustava.

- Općoj bolnici Varaždin pacijenti i njihovo zdravlje su na prvom mjestu, te će Uprava i djelatnici ustanove napravit će sve što je u skladu s našim mogućnostima da pružimo adekvatnu zdravstvenu skrb – izjavio je Kudelić.

"Cijena bolničkih usluga ne prati cijenu lijekova"

Kudelić je dodao da zdravstveni sustav u Hrvatskoj na mjesečnoj razini generira oko 200 milijuna kuna novih obveza. Razlog, međutim, ne „leži“ u činjenici da zdravstvene ustanove stvaraju manjak – kako se najčešće prezentira, nego je problem u tome što cijena usluga zdravstva ne prati porast cijene lijekova i potrošnih materijala.. Cijena je naprostor preniska, rekao je Kudelić.

Komentari