saznajte

Doznajemo: Hoće li od 1.1. rasti cijena vode?

Objavljeno: 01.06.2023. 11:45

Zadnja izmjena: 01.06.2023. 11:58

Direktora Varkoma Brunu Istera pitali smo hoće li zbog inflacije doći do poskupljenja vodnih usluga za građane, na što je on odgovorio kako je to moguće od 1.1. sljedeće godine.

Naime, direktor Varkoma istaknuo je kako se cijena vode nije mijenjala od 2011. godine. U međuvremenu su se mnoge ekonomske okolnosti promijenile – posebno u posljednje vrijeme – a da je nešto potrebno poduzeti pokazuju i poslovni rezultati iz prve polovice ove godine. Da bi se cijena vode konačno  promijenila, biti će potrebno postići šire suglasje svih aktera, od grada do države, te je isto najranije moguće od 1.1. sljedeće godine.

- Nismo još do sad bili prisiljeni mijenjati cijenu jer smo pozitivno poslovali prošlih godina. Početkom ove godine bilježimo mali pad potrošnje vode s obzirom na povećanje cijena i rezultati nam nisu sjajni, očekujemo bolje rezultate u drugoj polovici godine. Očekujemo pozitivnu nulu. U sljedećoj godini moglo bi se očekivati da ćemo ući u povećanje cijene vodne usluge, tim više što će i nova metodologija za izračun cijene obuhvaćati obračun usluga aglomeracije - rekao je Ister.

 

Komentari