najnovije informacije

Pročistač mora biti potpisan do kraja godine, Ister: 'Još uvijek imamo vremena, ali borimo se sa žalbama'

Kakav je plan za nastavak projekta nakon niza žalbi koje su poništile sve prethodne natječaje objasnio je direktor Ister...
Objavljeno: 02.11.2023. 08:46

Zadnja izmjena: 02.11.2023. 08:50

Foto: Arhiva

Gradskoj tvrtki Varkom zbog nove žalbe, kako kaže direktor Varkoma Bruno Ister, propao je već treći natječaj za izvođača radova na dogradnji i rekonstrukciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Varaždin u sklopu Aglomeracije Varaždin.

Jedan od ponuditelja koji nije bio odabran na natječaju uputio je žalbu, nakon čega je Povjerenstvo o odlučivanju i prihvaćanju ponude poništilo prethodno donešenu odluku o izabranom izvođaču koji je bio čak 5 milijuna eura jeftiniji od navedenog žalitelja. Kakav je plan za nastavak projekta nakon niza žalbi koje su poništile sve prethodne natječaje objasnio je direktor Ister.

- Radi se o tome da je između žalitelja i onog kojeg smo odabrali razlika 5 milijuna eura. Bez obzira što je europska komponenta dominanta, taj novac je bitan i trebamo o tome voditi računa. Smatramo da smo dobro postupili kod prvog odabira i to ćemo pokušati obrazložiti i u ovom drugom odabiru. Nadamo se da ćemo do kraja godine imati taj ugovor – rekao je.

Rokovi se neće prekršiti, kako navodi Ister, ako se ugovor s izvođačem radova uspije potpisati do kraja godine te dodaje:

- Prema realizaciji mi smo najuspješniji projekt aglomeracije u državi. Još uvijek imamo vremena napraviti pročistač, to je jedino što nam je preostalo. Mrežni dio aglomeracije je obavljen, a još moramo obaviti administrativne poslove i sanacije na državnim cestama - zaključio je Ister. 

Komentari