konačno imenovani

Ister namjesto Kišića, Patafta drugi potpredsjednik Gradskog vijeća

Objavljeno: 18.12.2017. 16:07

Zadnja izmjena: 18.12.2017. 16:07

Foto: Arhiva

Nakon što se u par navrata potezalo pitanje izbora oba potpredsjednika Gradskog vijeća, danas je i ta kadrovska križaljka konačno razrješena. Funkciju potpredsjednika vijeća obavljao je samo Alen Kišić, dok prema Statutu Grada Varaždina treba odabrati 2 potpredsjednika.

>> AKTUALAC I PRIJE AKTUALCA Bosilj se prepucavao s Habijanom i Čehokom: 'Opet pitam tko je oporba?'

Podsjetimo, kao i u drugim predstavničkim tijelima, jedan potpredsjednik dolazi iz redova većine, a drugi iz redova manjine, odnosno, oporbe. O toj su se temi znali zakačiti Neven Bosilj i gradonačelnik Ivan Čehok - a sada je konačno i to definirano.

Sada imamo oba potpredsjednika

Kao prvo, razriješen je Alen Kišić na temelju podnijete ostavke i na mjesto potpredsjednika Vijeća kao i na mjesto vijećnika. Na njegovo je mjesto izabran njegov stranački kolega Bruno Ister. Premda u samom rješenju o imenovanju nema spominjanja manjine/većine, uime Odbora za imenovanje vijećnik Stjepan Cepanec predstavio je imenovanje Istera, citiramo, "iz redova predstavničke manjine". Isto tako je "iz redova predstavničke većine" odabran Davor Patafta. Na koncu je i Anja Hrajn izabrana za članicu Upravnog vijeća Dječjeg vrtića 'Varaždin'. Svi su prijedlozi usvojeni jednoglasno i bez rasprave.

Komentari