radni kolegij

Ister: Unatoč strahu od obustave radova i penalizacije, aglomeracija će biti gotova do kraja jeseni

Objavljeno: 06.09.2022. 13:06

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 13:06

Gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković održali su danas s pročelnicima upravnih odjela i direktorima gradskih poduzeća radni kolegij na kojem je direktor Varkoma Bruno Ister izvijestio o nastavku radova na aglomeraciji.

Kako je rekao Ister, iako je fokus javnosti bio usmjeren na istragu nepravilnosti na projektu pročistača otpadnih voda i uz bojazan da će doći do obustave radova i penalizacije, Varkom je našao sredstva i način kako zadržati izvođače pa će radovi na aglomeraciji biti završeni do kasne jeseni. Dodao je kako građani nisu primijetili nikakve probleme u opskrbi vodom unatoč ekstremnoj potrošnji jer su kvarovi bili pravovremeno otklanjani.

Direktor Zoran Svetec rekao je kako varaždinska Čistoća posluje pozitivno, nakon što se prethodnih godina iskazivao milijunski manjak. Također je informirao o dinamici odvoza komunalnog mješovitog otpada iz Poljane Biškupečke, naglasivši kako je plan Čistoće dnevno odvoziti otpad bez stvaranja zaliha na toj lokaciji. Počelo je odvoz i oko tisuću tona plastike.  „Na recikliranju plastike mi ne zarađujemo već to moramo plaćati, ali to radimo zbog naše djece i naše budućnosti“, naglasio je Svetec pozvavši građane da i dalje razvrstavaju otpad.

Komentari