veliki infrastrukturni projekti

FOTO Jenkač i Štromar potpisali ugovore o financiranju projekata - a Leverić najavio cestovni megaprojekt

Objavljeno: 28.12.2017. 12:09

Zadnja izmjena: 28.12.2017. 12:09

Foto: Viktor Hranić

Danas je u Novom Marofu gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao ugovore u sufinanciranju s potredsjednikom vlade Predragom Štromarom. Osim već dogovorenih 350 tisuća kuna državnih sredstava, najavljeni su i veliki infrastrukturni projekti.

Predmet današnjeg potpisivanja bili su projekti o ogradi oko igrališta u centru grada, kao i ugovor za pomoć o asfaltiranju nerazvrstanih cesta. Ukupna vrijednost sredstava koja daje država je nešto veća od 240 tisuća kuna.

- Mi kao ministarstvo uskačemo s dodatnim sredstvima, kako bi pomogli općinama i gradovima. Od iduće godine više neće biti takvih pritisaka na državu, jer će gradovi i općine s manjim prihodima dobiti više sredstava, Novi Marof će imati nekih 12 milijuna kuna sredstava više. - izjavio je tijekom potpisivanja potpredsjednik vlade Štromar.

Gradonačelnik Jenkač je istaknuo kako je Novi Marof iz raznih ministarstava ove godine dobio 3 milijuna kuna sufinanciranih sredstava, a sljedeće godine najviše će se aplicirati za projekte cestogradnje - koja u ovogodišnjem proračunu iznosi oko 12 milijuna kuna.

- Nadamo se da će sve ići zacrtanim planom, da će 2019. biti godina velikih investicija za Novi Marof. Za nas je važan i projekt D-24, zapadni ulaz u Marof (Pece - Madžarevo), i on će krenuti 2019. Iduće će se godine otvoriti i D-22 za teretni promet (Možđenec - Sudovec), radovi na puzištima se dovršavaju u roku od mjesec-dva. Tu je i nastavak ceste prema Križevcima, kao najbliži spoj naše županije s Koprivničko-križevačkom. - nabrojao je najvažnije projekte Jenkač.

Ipak, ekskluzivu dana iznio je član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, koji je najavio iznimno vrijedan projekt izgradnje istočne marofske obilaznice vrijedan oko 55 milijuna kuna, najavljujući početak radova za 2019. godinu.

- Dio je to velikog prometnog restruktiriranja varaždinske županije, brza cesta Krapina (Đurmanec), Lepoglava, Ivanec, pa prema Međimurju - svekupna vrijednost projekta iznosi oko 288 milijuna kuna. Vrijednost je višestruka, povezat će se na ostale infrastrukturne projekte u varaždinskoj županiji, nema više čekanja, počinjemo 2019. godine. - izjavio je Leverić.

Komentari