projekt od velikog interesa

Istočna obilaznica dobiva treću i četvrtu traku: 'Time utječemo i na rješenje Kučanske rampe'

Kako nam je pojasnio član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, s proširenjem ceste s jedne i druge strane krenulo bi se kod Lidla, a zvaršilo kod Kitra odnosno ceste prema varaždinskoj Areni...
Objavljeno: 31.05.2023. 08:48

Zadnja izmjena: 31.05.2023. 09:24

U tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju trećeg i četvrtog traka istočne zaobilaznice, a kako doznajemo od strane Hrvatskih cesta – proces bi mogao potrajati najduže godinu i pol dana.

Kako nam je pojasnio član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić, s proširenjem ceste s jedne i druge strane krenulo bi se kod Lidla, a zvaršilo kod Kitra odnosno ceste prema varaždinskoj Areni.

- Radi se o jednom od menih najdražih projekata, moram priznati. Utvrđene su velike gužve, priprema se kao što sam rekao dokumentacija, a kada ona bude gotova raspisat će se natječaj.

Do 128 milijuna kuna

Na pitanje kada bi projekt mogao biti dovršen, Leverić odgovara:

Realno, u potpunoj funkciji trake bi mogle biti za tri  i pol do četiri godine. Vrijednost cijelog projekta prema sadašnjim procjenama iznosi između 15 i 17 milijuna eura (do 128 milijuna kuna).

'Djelotvornije no ikad'

Član Uprave Hrvatskih cesta zaključuje kako time ne samo da će se rasteretiti cjelokupan prometni prsten oko grada Varaždina,  nego će se i djelotvornije nego ikad utjecati na rješavanje problema Kučanske rampe. Više detalja javnosti će biti prezentirano uskoro.

Komentari