na moru se "razmahali"

ISTRAŽIVANJE: Grad Varaždin daleko najviše smanjio plaće i broj zaposlenih

Istraživanje Jutarnjeg lista pokazalo je kako je jedino Grad Varaždin rashode za zaposlene prošle godine smanjio za dva milijuna kuna, dok je velik broj gradova iz južnog dijela Hrvatske povećanje prihoda koje je donijela Marićeva porezna reforma – iskoristilo...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.04.2019. 14:58

Zadnja izmjena: 13.04.2019. 17:46

Izvor: Jutarnji.hr/Tportal.hr

Istraživanje Ministarstva financija, prema podacima Jutarnjeg lista, pokazalo je kako je jedino Grad Varaždin rashode za zaposlene prošle godine smanjio za milijun kuna, dok je velik broj gradova iz južnog dijela Hrvatske povećanje prihoda koje je donijela Marićeva porezna reforma – iskoristilo za nova zapošljavanja i povećanje plaća gradskih činovnika.

Ministarstvo financija još prikuplja podatke, a ukupno je riječ o dvije milijarde kuna više za koje se očekivalo da će biti utrošene za investicije, sufinanciranje fondova EU ili porezno rasterećenje građana. Jutarnji list nadalje navodi kako su preliminarnim rezultatima u Ministarstvu ostali šokirani. Rashode za zaposlene najviše je povećao Senj: 30 posto; Dubrovnik: 15,3 posto; Split: 11,7 posto; Zadar: 4,14 posto, te Rijeka: 2,4 posto. Svijetli primjeri su Osijek, Sisak, Varaždin i Ludbreg: „Ivan Čehok, gradonačelnik Varaždina, potrošio je gotovo milijun kuna manje za zaposlene. Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega, unatoč značajnom povećanju prihoda, od čak 14,7 milijuna kuna, rashode za zaposlene održao je na razini 2018.“, napisali su u Jutarnjem listu.

Komentari