24. sjednica Gradskog vijeća Ivanec, sazvana je za ponedjeljak 15. srpnja, a biti će tematska, odnosno raspravljat će se o prijedlogu Strategije sporta grada Ivanca za razdoblje 2019-2023. godine kao jedinoj točki dnevnog reda.

Naime, uzimajući u obzir evidentnu masovnost u bavljenju sportom i rekreacijom, prvenstveno djece i mladeži, kao i iznimnu važnost sportskih aktivnosti za zdravlje, Grad Ivanec inicirao je izradu Prijedloga Strategije razvoja sporta grada Ivanca kao strateškog dokumenta - temelja razvoja sporta Grada Ivanca 2019.-2023. godine.

- Na sjednici vijećnici će moći iznijeti svoje stavove i mišljenja koji će se nakon rasprave uobličiti u zaključak koji će biti smjernica Gradonačelniku za utvrđivanje prijedloga o kojem će se odlučivati na jednoj od idućih sjednica. Prijedlog Strategije nažalost nije izrađen u idealnim uvjetima, s obzirom da nedostaju Nacionalni program sporta za razdoblje 2019.-2026. i novi Zakon o sportu, koji se nalaze u fazi izrade - poručuju iz Grada Varanca.

Namjera je, kako zaključuju, Gradu Ivancu dugoročno omogućiti promoviranje u kvalitetnu sportsku sredinu koja će djeci i mladima osigurati solidne uvjete za bavljenje tjelesnom aktivnošću i sportom, podići kvalitetu življenja, očuvanje i unaprjeđenje zdravlja svojim građanima, dok će talentiranim sportašima omogućiti ispunjavanje njihovih potencijala za postizanjem što boljih sportskih rezultata na svim razinama natjecanja.

- Strategija u svom završnom dijelu daje i smjer razvoja, odnosno prioritete financiranja iz proračuna Grada Ivanca koji će se valorizirati smjernicama za izradu proračuna te programa javnih potreba u sportu Grada Ivanca - stoji na službenim stranicama Grada Ivanca.

Komentari

14.07.2019. 12:13h Zadnja izmjena: 14.07.2019. 12:18

Foto: ilustracija

Izvor: Grad Ivanec