županijska skupština

Stričak o budućem Parku prirode Ivančica: Bune se jedino lovokradice i drvokradice

Objavljeno: 21.02.2022. 12:57

Zadnja izmjena: 21.02.2022. 13:06

'DA Parku prirode Ivančica', zaključak je župana Anđelka Stričaka na pitanje županijskog vijećnika Josipa Krtanjeka o posljedicama proglašenja Ivančice parkom prirode za lokalno stanovništvo.

Naime, vijećnik Krtanjek tvrdi kako na području Ivančice postoji velik broj šumovlasnika, stoga ga je zanimalo što njima donosi proglašenje parka prirode.

- Šuška se kako su se počeli javljati neki dušebrižnici kojima park prirode očito smeta pa su počeli puštati priče o nekakvim zabranama za privatne šumovlasnike. Imate li vi, župane, informacije o tome? - upitao je.

Župan Stričak je odgovorio kako su proveli anketu među građanima Varaždinske županije gdje 85 posto građana podržava proglašenje Ivančice parkom prirode.

- Vidim da postoje pojedinci koji se bune. Bune se drvokradice i lovokradice. Oni koji znaju da susjed koji živi u Ivancu, Mariboru ili Varaždinu ode na dva tjedna na more i on odmah u šumu. I pokrči sve kaj se da. Takvi se bune Još nikad nisam čuo da se lokalno stanovništvo nekog zaštičenog područja bunilo i tražilo skidanje te zaštite. Stoga, DA Parku prirode Ivančica - rekao je Stričak.

Podsjetimo, proglašenje Ivančice te Strahinjčice, Maceljskog gorja i Ravne gore parkom prirode inicijativa je HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Habijana, što je uz župana Anđelka Stričaka podržao i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ali i svi zastupnici s područja Varaždinske županije.

Komentari