nema 'švercanja' sa smećem

Ivančani će svoje kontejnere za smeće držati pod ključem

Objavljeno: 11.12.2018. 15:44

Zadnja izmjena: 11.12.2018. 15:49

Kako bi se spriječilo da netko sa strane dovozi otpad i odlaže ga u kontejnere pokraj stambenih zgrada (pa bi u tom slučaju stanari trebali platiti odvoz tuđeg otpada), u Ivancu su prošlog mjeseca sve pergole ograđene žičanom panel ogradom.

Ovog tjedna je počelo i postavljanje ulaznih vrata na svaku pergolu, a očekuje se da bi, ovisno o vremenskim prilikama, vrata na sve pergole trebala biti postavljena do kraja ovog tjedna, a nakon toga idu 'pod ključ'.

- Svi stanari dobit će ključ i nitko osim njih neće moći prići kontejnerima i u njih odložiti otpad. Građani trebaju znati da kontejneri pokraj zgrada nisu „zeleni otoci“ u koje svatko sa strane može odložiti otpad. Svaka pergola pokraj zgrade predstavlja jedno obračunsko mjesto isključivo za stanare te zgrade – poručio je gradonačelnik Batinić.

Troškove ograđivanja financira Grad Ivanec, a s obzirom na upite građana o potrebi gradnje novih pergola za stambene zgrade koje ih još nemaju, u tijeku su pripreme za njihovo podizanje na još nekoliko mjesta u Ivancu.

Komentari