sastanak u ministarstvu

Ivanšćica još korak bliže do proglašenja Parkom prirode, evo detalja

Objavljeno: 07.02.2022. 16:06

Zadnja izmjena: 07.02.2022. 16:13

Saborski zastupnik Damir Habijan u ponedjeljak je održao sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem na temu inicijative za proglašenje Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora. Sastanku je nazočio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Na sastanku je, kako je priopeno, dogovoren hodogram aktivnosti, a ministar Tomislav Ćorić je najavio kako postupak revizije stručne podloge koja je izrađena prije deset godina i odnosi se na proglašenje regionalnog parka dijela Hrvatskog zagorja, kreće u rujnu ove godine, te će trajati do svibnja 2023.

- Ako revizija stručne podloge pokaže da su zadovoljeni uvjeti za daljnje postupanje, kreće se u izradu geodetske podloge. Nakon toga, sastavlja se prijedlog zakona o proglašenju Parka prirode Ivanščica, Strahinjčica, Maceljsko gorje i Ravna gora kojeg zatim usvaja Hrvatski sabor - rekao je ministar.

Saborski zastupnik Damir Habijan zahvalio mu se na podršci.

- U tijeku su standardne procedure koje ne možemo ubrzati, ali zahvaljujem ministru Ćoriću na podršci ovoj inicijativi. Struka mora dati konačni sud da li predloženo područje ispunjava uvjete, a to ćemo saznati u narednom razdoblju. Nakon toga preostaju zakonske formalnosti oko proglašenja, za što sam siguran da neće biti problema jer inicijativu su podržale skoro sve političke opcije s našeg područja - rekao je Habijan.

Komentari