nova faza sukoba

Varaždinski otpad iduće godine ipak ide u Jerovec? Evo najnovijih informacija

Nakon što je već više puta bilo postavljeno pitanje dugoročnog rješenja odvožnje komunalnog otpada, Neven Bosilj je na jučerašnjoj sjednici rekao kako je Ivkovoma žalba odbijena.
Objavljeno: 27.11.2021. 09:56

Zadnja izmjena: 27.11.2021. 09:58

Nakon što je već više puta bilo postavljeno pitanje dugoročnog rješenja odvožnje komunalnog otpada, gradonačelnik Neven Bosilj na jučerašnjoj je sjednici rekao kako je Ivkovoma žalba odbijena.

Podsjetimo, nakon što se miješani komunalni otpad gomilao u pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj, doneseno je privremeno rješenje koje je na snazi do kraja godine, a prema kojem se otpad odvozi na odlagalište ''Baćanska'' u Općinu Davor. Ipak, gradska vlast smatra kako je dugotrajno rješenje odlagalište u Jerovcu, čemu se gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić protivio te se žalio na rješenje inspekcije zaštite okoliša koja je izdala nalog društvu Čistoća d.o.o da se otpad transportira u odlagalište Jerovec.

Kako je jučer naveo gradonačenik, Ivkomova žalba na rješenje inspekcije koja je naložila da Ivanec mora primati varaždinski otpad je odbijena. - Drugostepeno tijelo je donijelo odluku da Ivkom mora primiti naš otpad i ja sam poslao dopis Gradu Ivancu o zaprimanju našeg otpada. Nismo dobili odgovor, ali od toga se neće odustati - rekao je gradonačelnik.

'Ne pada nam na pamet'

Gradonačelnik Ivanca je zbog odluke Bosilja da se otpad ipak vozi u Jerovec najavio "pravnu bitku". - Ne pada mi na pamet otvoriti rampu na jerovečkom deponiju za ijednu kantu tuđeg smeća, a kamoli za tisuće tona otpada iz drugih 15 gradova i općina! Ne postoji zakonska osnova temeljem koje bi ičije smeće, osim iz 6 JLS-ova ivanečkog kraja, moglo u Jerovec - rekao je tada Batinić. Kako je najavio, očitovanje Grada Ivanca o odbijanju žalbe očekuje se idući tjedan.

Komentari