aglomeracija stala na 90 dana

Iz Grada Varaždina poručuju kako će naći način da se aglomeracija nastavi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.08.2018. 12:38

Zadnja izmjena: 03.08.2018. 13:41

Nakon konferencije za medije održane 31. srpnja na kojoj je objavljeno kako se privremeno zaustavljaju radovi na nekim fazama Aglomeracije, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Zlatan Avar u priopćenju za medije odgovara na reakcije koje su uslijedile, želi skrenuti na bitne činjenice te pojašnjava da Grad Varaždin i TD Varkom d.d. ostaju pri svemu što je tada javno rečeno te da će pronaći način da se aglomeracija nastavi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U našem mandatu je realizacije tog najvećeg komunalnog projekta započela  pa moramo upozoriti građane na nevjerojatne i nesagledive štete koje su tom projektu prijetile zbog nesposobnosti i neodgovornosti bivše vlasti i uprave, imenovane izravno od HNS-a i SDP-a – ističe Zlatan Avar i dodaje:

  1. Na sastanku s nadležnim Ministarstvom više nam je puta rečeno da su o svemu obaviještena nadležna tijela Europske komisije, DORH i ostale institucije te da postoji ogromna sumnja u sukob interesa zbog postupaka i Varkoma i Aquatehnike;
  2. Jasno nam je rečeno da bi nam, da nismo sve prijavili na vrijeme, prijetilo uskraćivanje svih 100% sredstava dobivenih od EU za taj projekt. Konkretno, ovim potezom Varkom i gradska vlast izravno su spasili preko 500 milijuna kuna novaca koji bi nam bili uskraćeni da se nije prijavio sukob interesa. Isto tako, bila bi to sramota vezana za jedan d prvih i najvećih EU projekata komunalne infrastrukture u Hrvatskoj.
  3. Bivši gradonačelnik Habuš je poslao pismo prema Hrvatskim vodama u kojem iznosi neistine jer Varkom i Aquatehnika nisu 2017. imali zajedničke službe  za javnu nabavu.
  4. Bivši gradonačelnik Habuš je to pismo poslao NAKON što je natječaj već bio vani, što znači da je implicirao kako su u tijeku natječaja koji je trebao voditi Varkom sudjelovali oni isti ljudi koji su radili i za Aquatehniku, koja je pak u samom natječaju navedena kao tvrtka u sukobu interesa. To je presedan uopće u poslovnom svijetu, svojstven samo nesposobnom HNS-u i SDP-u.
  5. Bivši gradonačelnik Habuš je to pismo poslao ne samo nakon što je natječaj već objavljen nego i TRI PUNA MJESECA nakon što je direktor Aquatehnike potpisao pismo namjere da će Aquatehnika raditi sa Slovencima, što pokazuje nevjerojatan nemar, neodgovornost i neozbiljnost, da ne spominjemo teže riječi.
  6. Nepoznati potpisnik HNS-ovog Ureda za odnose s javnošću ne samo da ne prepoznaje problem iz Habuševog pisma, već navodi, citiramo  "U tom dopisu prema Hrvatskim vodama nije navedeno ništa što ne odgovara činjeničnom stanju, koje je bilo u trenutku slanja dopisa." To znači da HNS-ovci sami potvrđuju Habuševe monstruozne izjave da su isti ljudi u VARKOM-u i AQUATEHNICI radili natječaj i javljali se na njega, odnosno da je na taj način AQUATEHNIKA raspolagala povlaštenim informacijama i njima nije jasno da kada bi to bilo točno (a što sigurno nije točno) da bi čitav projekt bio 100% penaliziran.
  7. O svemu ostalom Varkom i gradska vlast očitovat će se na sjednici Gradskoga vijeća koja će biti posvećena i ovome slučaju kao i svim štetama što su ih HNS i SDP učinili gradu tijekom svoje vladavine te nakon toga tužbama zatražiti povrat svih šteta.

 

 

Komentari