uprava bolnice o klimatizaciji

Iz Varaždinske bolnice priopćili da poduzimaju sve kako njihovim pacijentima ne bi bilo vruće

Objavljeno: 04.08.2017. 12:32

Zadnja izmjena: 04.08.2017. 12:33

Foto: Arhiva

Vrućine koje vladaju posljednjih nekoliko dana utječu i na uvjete liječenja pacijenata kao i na uvjete rada zdravstvenih radnika. Drugim riječima, ni pacijentima ni djelatnicima nije lako u bolničkim prostorijama.

Ipak, kako priopćuje bolnička uprava, poduzete su sve mjere u skladu s protokolom Ministarstva zdravstva o zaštiti od vrućine. Sve osjetljive skupine pacijenata, djeca, trudnice te ostali pacijenti ovisno o zahtjevima njihovog zdravstvenog stanja odnosno bolesti imaju mogućnost u Općoj bolnici Varaždin pristup rashlađenim prostorijama kako bi se smanjila izloženost vrućini.

Dosta toga klimatizirano - a dosta i nije

U OB Varaždin klimatizirane su bolesničke sobe na brojnim odjelima, osobito u sobama za intenzivno liječenje pacijenata za čije zdravstveno stanje je nužan rashlađeni prostor u ovim vremenskim prilikama. U nekim drugim odjelima - uključujući i TBC Klenovnik uz klimatizirane bolesničke sobe za kronične bolesnike na respiratoru, smanjuje se izloženost vrućini  putem uređaja kojima se rashlađuju hodnici te tako i bolesničke sobe. Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof ima klimatizirane bolesničke sobe za palijativnu skrb.

Ipak, u priopćenju se napominje i da postoji još uvijek značajni dio prostora koji nije u cijelosti prilagođen mogućnosti reguliranja temperature u samom prostoru, a što se posebno odnosi na Odjel za neurologiju, infektologiju, psihijatriju te dijelove interne i kirurgije kao i određeni manji dio dijagnostičkih prostora. Bolnica je ove godine izdvojila 60 tisuća kuna za nabavu klima uređaja te 100 tisuća kuna za njihovo servisiranje, što je sveukupno za nekih 50 tisuća kuna više nego prošle godine.

Komentari