odgovor na pitanje

Iz Županije odgovorili: OPG Cafuk nije nam uplatio nikakva sredstva

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.05.2022. 08:43

Zadnja izmjena: 18.05.2022. 08:43

Vijećnik Županijske skupštine Ivan Čehok  na protekloj je sjednici Županijske skupštine postavio pitanje vezano uz plaćanje zakupa za privremeno korištenje zemljišta Varaždinskoj županiji od strane PPP Cafuk.

Vijećnika Ivana Čehoka zanimala je ta informacija s obzirom da je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan u emisiji eTV studija navela kako je PPP Cafuk zakup poljoprivrednog zemljišta plaćao Županiji.

Kako stoji u odgovoru iz Varaždinske županije, radi pripreme odgovora na ovo vijećničko pitanje, zatraženi su podaci od FINE za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države za područje Grada Varaždina za razdoblje od 2014-2017.godine koja je pak odgovorila kako OPG Cafuk nije naveden kao uplatitelj sredstva.

Podsjetimo, vijećnici NL Ivana Čehoka prozvali su predsjednicu gradskog vijeća i pročelnicu Vesnu Halugu da su, kako su rekli, Grad Varaždin oštetile time što je poništena odlukka o raspisivanju javnog natječaja za poljoprivredno zemljište koje koristi PPP Cafuk. Zdravka Grđan je pak u emisiji eTV studija rekla kako PPP Cafuk 'ne duguje ništa'.

- Suština stvari je u tome da ovdje nije riječ o o poljoprivrednom, već građevinskom zemljištu s poljoprivrednom namjenom. Takva vrsta poljoprivrednika po Zakonu svoja plaćanje vrši Državnoj agenciji za plaćenje u poljoprivredi, a državna agencija radi raspodjelu prema Županiji i Gradu i prema mojim saznanjima, raspodjela prihoda od strane države prema Županiji je tekla u redu, a što je sa gradom, neka nam kažu - rekla je Grđan u emisiji. 

Komentari