konferencija za medije

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA Predstavljen javni poziv za kreditnu liniju za sve mikro-gospodarstvenike

Danas je izašao javni poziv za kreditnu liniju za sve mikro-gospodarstvenike s do 10 zaposlenih, obrtnike, društva s ograničenom odgovornošću, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću, obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.05.2020. 09:43

Zadnja izmjena: 15.05.2020. 10:45

Danas je predstavljen javni poziv za kreditnu liniju za sve mikro-gospodarstvenike s do 10 zaposlenih, obrtnike, društva s ograničenom odgovornošću, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću, obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Varaždinska županija je pokrenula jedinu kreditnu liniju za kratkoročna obrtna sredstva uz jamstvo od 70 posto, čime mikro-poduzetnicima želi pomoći da ponovno pokrenu proizvodnju, svoje obrte i mala gospodarstva.- Našim jamstvima su rizici banaka u suštini smanjeni i same isplate mogu ići nakon što mi odobrimo s naše strane da se radi o tvrtkama koje trebaju, zaslužuju i zadovoljavaju kriterije za dobivanje kreditnih linija, a nakon toga će kontrolu provesti HPB kojem se zahvaljujemo na suradnji - rekao je župan Čačić na konferenciji za medije.

Prema njegovim riječima, pokušava se realizirati i drugi krug dogovora, ali ovoga puta ne s bankom, već s državom kako bi i onda djelomično sudjelovala u jamstvima.- To bi tada bio ozbiljniji iznos koji se može kretati i do desetak milijuna, a iznosi kreditnih linija bili bi 100 tisuća kuna, a ne 50 tisuća. Te pregovore intenzivno vodimo i nadamo se da ćemo to realizirati - rekao je župan.

Konferenciji za medije prisustvovao je i predsjednik obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak koji je rekao kako u vrijeme pandemiji na području naše županije niti jedan obrt nije zatvoren. - Prva linija pomoći, odnosno bespovratna sredstva od 3000 i 5000 kuna jako je pomogla obrtnicima, a ova će im kreditna linija pomoći za likvidnost jer su tek sad počeli raditi, a novčanici su prazni - završio je Milak. 

 

 

 

Komentari