susret sa županom

Foto - Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u posjeti Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 23.08.2022. 13:23

Zadnja izmjena: 23.08.2022. 13:26

Izaslanstvo Dubrovačke-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem boravi ovih dana u Varaždinskoj županiji, a danas se susreo sa županom Anđelkom Stričakom. 

Podsjetio je župan Stričak kako su se na 20. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održanom u Dubrovniku sa svojim proizvodima predstavili i OPG-ovi s područja Varaždinske županije.

- Ovim susretom želja nam je bila poslati jednu poruku – koliko je važno da se napokon spoje sjever i jug Hrvatske, odnosno zelena i plava Hrvatska. Smatram da prostora za suradnju ima. Zbog čega dosad nije bilo malo više te suradnje ne znam, ali mi zaista imamo volje i želje da se ta suradnja unaprijedi – naglasio je župan Stričak.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je ovaj sastanak nastavak suradnje koju su započeli župan Stričak i on.

- Bez obzira što su ove dvije županije zemljopisno veoma udaljene te drugačije i gospodarski orijentirane, prostora za suradnju uvijek ima. Danas smo razgovarali o suradnji javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, upravnih odjela, razvojnih agencija. Varaždinska županija je uspješna i želimo sve ono što ovdje možemo vidjeti, primijeniti i kod nas jer važno je razmjenjivati iskustva - rekao je župan Dobroslavić.

Nakon radnog sastanka članovi izaslanstva, u društvu načelnika Općine Vinica dBranimira Štimca, općinske vijećnice Mirjane Jambriško, ravnatelja Srednje škole „Arboretum Opeka“ Dragana Brkića i pripadnika Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ položili su vijence i zapalili svijeće u Vinici ispred spomen ploče kod nekadašnjeg centra za obuku jedinica ZNG-a (tzv. Predvojnička).

Komentari