u povodu Dana državnosti

Izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri na svečanom prijemu u Dublinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.05.2022. 16:56

Zadnja izmjena: 30.05.2022. 16:57

Izaslanstvo Grada Varaždina i Varaždinskih baroknih večeri nazočilo je danas, na Dan državnosti,  svečanom prijemu koji je održan u Clayton hotelu u Dublinu u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Irskoj.

Tom se prigodom veleposlanik RH N. E. dr. sc. Davor Vidiš osvrnuo se na važnost Varaždina kao nekadašnjeg glavnog grada, a danas grada koji se razvija na svojoj bogatoj povijesti i s pogledom prema budućnosti u kojem se njeguju diplomatske i kulturne veze.

„Iznimno mi je drago što je Irska ove godine zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri i što će barokna publika u prekrasnom Varaždinu imati prigodu poslušati odlične irske glazbenike. Drago mi je da su ovom prijemu bili i predstavnici Grada Varaždina koji su se pridružili članovima diplomatskog zbora ovdje u Dublinu i siguran sam da će ovaj susret iznjedriti nove ideje za povezivanje Varaždina s drugim gradovima i zemljama - istaknuo je veleposlanik dr. sc. Vidiš.

Na svečanom prijemu bili su i predstavnici Grada Dublina, kao i broji pripadnici diplomatskog zbora koji su istaknuli da je i današnji praznik prilika da se osvrne na hrvatski put i članstvo u Europskoj uniji.

- Ponosan sam što smo imali priliku nazočiti ovom svečanom prijemu uz Dan državnosti, a još sam ponosniji pažnjom koja se pridaje Varaždinu u diplomatskim krugovima. Daje nam to dodatni vjetar u leđa kada govorimo o promociji Varaždina u inozemstvu i nadam se da je to put i novim ulaganjima, ali i većem broju inozemnih turista u našem gradu, jer smatramo da je turizam gospodarska grana koju trebamo dodatno razvijati u Varaždinu - istaknuo je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Na prijemu je bio i njegov zamjenik Miroslav Marković, kao i zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora.

Komentari