Izbjegnuta tragedija: U Varaždin jutros prinudno sletio ogromni Airbus A350

Objavljeno: 01.04.2015. 10:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Foto čitatelja

Dvomotorni orijaš, Airbus A350 japanske kompanije “Air Sidjy“, jedan od najvećih putničkih zrakoplova današnjice, morao je jutros zbog dekompresije u kabini prekinuti svoj interkontinentalni let i prisilno se spustiti na varaždinski aerodrom…

Mještane Trnovca, Zbelave, Kućana i ostalih prigradskih naselja jutros oko 4 sata probudila je zaglušujuća buka snažnih motora „Jumbo jeta“, koji je u brišućem letu usprkos slaboj vidljivosti uspio „napipati“ uzletno – sletnu stazu u Dravčini.

- Još smo u šoku, pilot je preletio tik iznad krovova kuća, a čim je kotačima dodirnuo pistu počeo je kočiti svom snagom. Grozno je škripalo i po cijelom Trnovcu se još osjeća miris spaljene gume. Na aerodromu su vatrogasci, policija i hitna pomoć, a sve vrane su se razletjele. Jadni ljudi, nadamo se da su svi dobro… - kažu još uvijek uzbuđeni Trnovčanci.

Kako neslužbeno doznajemo, avionom je upravljao iskusan pilot capt. Saburo Sasayi i još dva člana posade. U avionu nije bilo putnika jer ih je ruta vodila u New York, u servisnu bazu na aerodromu JFK.

Iz prinudno spuštenog aviona brzo su evakuirane i stjuardese. Sve se dobro osjećaju, jedino je šefica kabinskog osoblja, Mikuru Jamamoto, ostala bez privremenog tattooa na lijevom gležnju.

Daljnji tijek aprilili događaja pratite na eVaraždinu…        

Komentari