ususret izborima

IZBORI U SVIBNJU Štromar kandidat za župana, a Košić za zamjenika: 'Nastavit ćemo gdje smo stali!'

Objavljeno: 20.02.2017. 08:08

Zadnja izmjena: 20.02.2017. 08:26

Foto: Arhiva

Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije donijelo je jednoglasnu odluku da će Predrag Štromar biti kandidat za župana, a Alan Košić kandidat za zamjenika župana, stoji u priopćenju HNS-a Varaždinske županije.

-Nastavit ćemo gdje smo stali, realizirati projekte koji su u planu, ali HNS-u i meni osobno uvijek su bili na prvom mjestu građani, a tako će biti i dalje. Cilj nam je da svi građani imaju jednaka prava, ali jednake šanse za poslovni i osobni razvoj. Nastavit ćemo gdje smo stali i garantiram da će nakon četiri godine ova županija biti još razvijenija. Neću dozvoliti da se stvaraju još veće nejednakosti između sjevera i juga Hrvatske, neću dozvoliti da građani Varaždinske županije budu na bilo koji način marginalizirani – rekao je župan.

Kroz ove četiri godine mandata dogodile su se brojne pozitivne promjene u Varaždinskoj županiji, primjerice, smanjena je nezaposlenost i povećan broj radnih mjesta, te su realizirane investicije, stoji u priopćenju HNS-a, te još i ističu kako je Varaždinska županija pomagala i gospodarstvenicima, ali i poljoprivrednicima, kao kroz poticaje, tako i kroz logističku pomoć.

'Dobra gospodarska politika'

Također, u priopćenju stoji kako je Varaždinska županija među najkonkurentnijim i najprivlačnijim investitorima, a sve zahvaljujući dobroj gospodarskoj politici, ali i činjenici da se ovdje dozvole izdaju u jednom danu.

Varaždinskoj županiji, ali i HNS-u, na vrhu prioriteta je i obrazovanje mladih, učenici, studenti... Zato se na ovom području nastojalo osigurati najbolje uvjete za obrazovanje, a treba napomenuti i kako se već desetak godina kroz Centre izvrsnosti nastoji pomoći nadarenim učenicima, a to je važno i za prosperitet lokalne zajednice, povećanje zaposlenosti i razvoj poduzetničke klime, kažu u HNS-u.

U priopćenju nadalje stoji da se uvođenjem jednosmjenske nastave dodatno poboljšao cjelokupni obrazovni sustav u županiji, a osnovnoškolcima osigurani su i besplatni udžbenici kako bi se pomoglo i njihovim roditeljima, a prošle godine se nije odustalo od sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce.

Što se pak umirovljenika tiče, osiguran im je besplatni, odnosno jeftiniji prijevoz.

U naredne četiri godine plan je da se nastavi raditi ovim tempom, da se osigura još bolji život našim građanima, kroz razvoj gospodarstva, ali i kroz potpore, te kroz realizaciju projekata u komunalnoj infrastrukturi. Uz sve to, nastojat ćemo osigurati i povećanje prosjeka plaća građanima, kako bi se povećao standard, zaključuju u priopćenju.

 

 

 

                                                                                  

 

Komentari