većinom glasova

Čehokovi vijećnici protiv Bosiljeva proračuna, HDZ za, od države se namjerava povući 43 milijuna eura

Objavljeno: 20.12.2023. 17:29

Zadnja izmjena: 20.12.2023. 17:29

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina jedna od točaka o kojoj se raspravljalo odnosila se na prorčaun za 2024. godinu koji je prihvaćen s 16 glasova, dok su dva vijećnika ostala suzdržana.

Naime, kako je pojasnio gradonačelnik Neven Bosilj, radi se o proračunu vrijednosti 112 milijuna eura. Što se tiče rashodovne strane, dodao je kako se početkom iduće godine kreću raspisivati projekti ITU mehanizma, a u planu je, između ostalog, i dogradnja Vile Oršić, pretvaranje Kina Dom u centar kreativnih industrija, modernizacija javne rasvjete, zatim izgradnja POS naselja iza Konzuma, renovacija više ulica, gradnja tribine NK Varteks u Hrašćici te nova vozila za vatrogasce.

- Proračun je ove godine u rekordnom iznosu, planiran je relativno konzervativno, ali realno. Prihodi će biti 34 milijuna eura, a očekujemo da ćemo "povući" 43 milijuna eura iz državnog proračuna, iz europskih sredstava i nacionalnih fondova za projekte te sredstva za rješavanje bala. S novcem se barata odgovorno i transparentno jer nemamo što skrivati - pojasnio je kratko Bosilj.

Proračun je podržalo 13 vijećnika SDP-a, dvije vijećnice HDZ-a te vijećnik Reformista, dok su Cepanec i Puškadija s Čehokove liste ostali suzdržani. Ivan Čehok i Mario Lešina nisu bili pristuni prilikom izglasavanja proračuna. Također, vijećnici NL Ivana Čehoka kao razlog nepodržavanja proračuna naveli su kako aktualna gradska uprava "ništa ne radi, a iste projekte navode već po treći puta", dok su vijećnici HDZ-a rekli kako će podržati proračun uz uvjet da se barem 70 posto projekata započne.

Komentari