izdvajamo najvažnije

Izglasan županijski proračun: Ovo je šest najzvučnijih komentara o njemu

Dok HDZ-ova županijska vlast naglašava kako uz podršku Vlade donosi najveći proračun od osnutka, te da je naslijedila „samo sličice“, Reformisti im odgovaraju kako je „jedina novost proračuna spomenik Franji Tuđmanu“, dok su sve ostalo njihovi projekti. Pročitajte najzanimljivije…

Piše: Iva Habulan

Objavljeno: 30.11.2021. 14:58

Zadnja izmjena: 30.11.2021. 15:37

Foto: Luka Šalamun

Skupština Varaždinske županije izglasala je županijski proračun za 2022. godinu u iznosu od 303,7 milijuna kuna, odnosno zajedno sa svim projektima u iznosu od 1,7 milijarda kuna. Ovo su najzanimljiviji stavovi i komentari...

  • Reformisti: 'Novost je jedino spomenik Tuđmanu' - Proračun su podržali svi osim vijećnika SDP-a, dok su Reformisti ostali sudržani. Svoj stav Reformisti su obrazložili riječima kako proračun ne mogu ne-podržati jer je riječ o „njihovim projektima“, no ne mogu ga ni podržati jer „osim spomenika Tuđmanu nema ništa novoga“. - Šest mjeseci vas nismo dirali, podržali smo rebalans, nadali se da će se prezentirati novi projekti, a izgleda da ste nespremni preuzeli mandat – rekao je Robert Vugrin (Ref.), bivši dožupan.

  • Runac: 'Reformistima ovdje nema mame ni tate, pa ne znaju bi li piškili ili kakili' - Vugrinu je odgovorio Alen Runac (HDZ), bivši predsjednik Županijske skupštine, koji je rekao: - Da niste bili s nama, ništa se ne bi radilo, kao što se ni sada ništa ne radi u gradu Varaždinu. Nema vam tu ni mame ni tate pa ne znate jeste li za ili protiv. Ne znate bi li piškili ili kakili. Odlučite se – rekao je Runac.

  • Lešina: 'Nema više krokodila u Vodotornju' - S Runcem su se protiv Reformista u svojim izlaganjima udružili i Mario Lešina i Ivan Čehok (Čeh.). - "Ovakvav oodgovor Reformista je valjda vezan uz to što u proračunu nema krokodila na Vodotornju niti mauzoleja u Županijskoj palači", rekao je Runac.
  • Čehok imitirao Čačića i Martinčević - Ivan Čehok je išao čak dotle, da je imitirao bivšeg župana i aktualnu saborsku zastupnicu Reformista Nataliju Martinčević. - Nema zaletavanja ni napuhavanja: 'Mi imamo 700 milijuna kuna' ili onaj ženski glas: 'Mi imamo 700 milijuna kuna'. Fasade neće pokrenuti županiju. Pozdravljam podizanje sredstva za umirovljenike i zdravstvo.
  • Kaniški: 'Dočekale su nas sličice' - Goran Kaniški (HDZ) također se uključio riječima kako ih dočekale „sličice projekata, a ne projekti“,
  • SDP: 'Uskratili ste nastavnike u produženom boravku' - SDP, koji jedini nije podržao proračun, imao je šest kritika. Najveća se odnosila na dodatna sredstva za nastavnike u produženom boravku. - Nažalost, uskraćeni će ostati za svoja dodatna primanja spomenuti nastavnici, ali i ostali mještani naše županije čiji smo položaj pokušali poboljšati – rekao je Luka Zrinski.

  • HDZ: 'Najveći proračun od osnutka' - Zaključno, danas i ovih dana, županijska vlast naglašavala je kako je danas donesni proračun najveći od osnutka Varaždinske županije, te kako su najveća sredstva predviđena za zdravstvo, obrazovanje i energetiku. Cilj je, kako su kazali, jednosmjesnka nastava u svim školama, poznati projekti u zdravstvu, te izgradnja termoelektrane u Malom Bukovcu, koja bi donijela 50 posto veći proračun i energetsku samodostatnost.

Komentari