anđelko stričak

Predstavio proračun, naglasio Ivanec: 'Jedini nemaju jednosmjensku nastavu, zaštitit ćemo Ivančicu'

Osmišljen je projekt da svaka škola do kraja mandata proizvodi dio energije, a 40 posto već to čini. Dogradit će se, energetski obnoviti ili izgraditi 13 škola i dvorana....
Objavljeno: 29.11.2022. 12:26

Zadnja izmjena: 29.11.2022. 13:21

Županijska skupština danas je većinom glasova prihvatila prijedlog proračuna župana Anđelka Stričaka (Reformisti protiv, SDP protiv), koji je naglasio da se radi o 40 kapitalnih projekata, vrijednih 2,3 milijarde kuna, odnosno vrijednih gotovo deset puta više nego što iznosi izvorni proračun, što znači da su sredstva ishođena od različituh fondova.

- Svaki proračun odrazi je trenutka i prilika u kojima živimo, a živimo u prilično neizvjesnim vremenima. Ovaj proračun vodi brigu o svim generacijama, a isto tako određuje i smjer razvoja Varaždinske županije u ovom desetljeću  - rekao je Stričak.

13 škola i dvorana

U obrazovanje će Županija uložiti sveukupno 74 milijuna kuna, pri čemu će stavku stipendija povećati za 32 posto. Učiteljicama u produženom boravku osiuran je rad na neodređeno vrijeme, produženi boravak u 25 od 33 škola. Osmišljen je projekt da svaka škola do kraja mandata proizvodi dio energije, a 40 posto već to čini. Dogradit će se, energetski obnoviti ili izgraditi 13 škola i dvorana.

- Osnovna škola Ivanec jedina je koja nema jednosmjensku nastavu – ponovio je i ovom prikom Stričak, dok je već ranije izrazio spremnost da se Županija za dogradnju i zaduži. Sportsku dvoranu, primjerice, dobivaju Varaždinske Toplice.

Otvorenje dvije bolnice

Početkom godine otvara se hitni bolnički prijem i dnevna bolnica u Varaždinu, otvorit će se Spinalni centaru Varaždinskim Toplicama, početi će izgradnja Centralnog operacijskog bloka, a u pripremi je i obnova unutrašnjosti Minerve.

Zaštita Ivančice

Sredstva namijenjena mladim obiteljima za povećanje energetske učinkovitosti utrostručuju se na iznos od 100 tisuća eura, za poljoprivredu se povećavaju 50 posto. U tijeku je natječaj za brzu cestu, a u pripremi strateška dokumentacija kojom će se državi predlagati daljne ceste za izgradnju.

- Planovima zaštite i upravljanja ekološkim mrežama obuhvatit ćemo vršni dio Ivančice, Ravnu Goru, područje uz Dravu i jedan dio Ljubešćice – kazao je Stričak.

Komentari